TENNIS VÄST

Bästa tennisvänner ! Ja, tiden går snabbt den här tiden på året, det är märkligt vad mycket vi skall hinna med. Det är både på den privata arenan och den mer professionella.

Elfsborgs dam lag vann seriefinalen i division 1 södra mot Lerum på söndag och tog därmed steget upp i nästa års elitserien för damer.

Västtourens poängställning i den individuella tävlingen som ligger till grund för Masters 2018 är uppdaterad. Två tävlingar återstår innan touren är färdigspelad!

Vänersborgs TK tog en klar seger i Årets Serieklubb. Hela 17 poäng före tvåan Alingsås TK.

På torsdagen arrangerade Svensk Tennis Väst ett tränarmöte. Dryga 20 tränare var på plats. Det var framförallt två ämnen som stod på agendan. Hur ökar vi antalet tävlingspelare och hur förbättrar vi samarbetet mellan tränare och föreningar.

I helgen genomförde Svensk Tennis Väst 7 stycken 10 års läger runt om i regionen. På bilden: Ungdomar på läger i Hammarö!

SO Touren i Bofors

(2017-11-19 23:23)
På söndagen stod Bofors Tennisklubb värd för SO Tourens tävlingar i mini och midi format. Det blev en lyckad dag med över 27 nyfikna juniorspelare.

Malmö-Open är världens största parasporttävling efter paralympics. För första gången kommer nu tennis att ingå bland de idrotter där det kommer att kämpas om medaljer.

På torsdagen bjöd Svensk Tennis Väst in till ledarmöte i Trollhättan. Christer Sjöö från Svenska Tennisförbundet var en mycket uppskattad gästföreläsare.

Den 11 november är det elitseriepremiär för Lidköping och Elfsborg herrar. Lidköpings damer har dock redan premiär 8 november mot KLTK.

Under helgen har Sandareds Vintertourtävling avgjorts. Tennis Väst var på plats med lättare support för 16 ungdomar.

I helgen spelades en SO Tour tävling i Falköping! Över 40 barn tävlade, umgicks och hade riktigt roligt.

Då regionens administratör efter många år i vår tjänst valt att gå i pension söker vi nu hans efterträdare.

Västtouren uppdaterad

(2017-10-09 12:46)
Västtouren är nu uppdaterad efter inomhussäsongens första tävlingar.

Svenska Tennisförbundet vill förstärka sin satsning på barn och ungdomar med att anställa en ansvarig för verksamhetsområdet.

Tel: 0501- 70686