Slutspel Damer 40

29 APR 2015 11:30
Här kommer en kort rapport från D40 slutspel i SALK, Stockholm. Deltagande lag: Mariestad, Särö, SALK och Gustavsberg (två lag från Mittserien och två lag från Västserien).
  • Skapad: 29 APR 2015 11:30

Som vanligt, får vi nog säga nu, lottades vi mot Särö i första matchen. Pernilla mötte Christina Bogestrand och vann i två mycket jämna set, 7-5,6-4. Carin mötte Trudie Boogaard och förlorade i två raka set, 6-1,6-1. Därmed hade vi en dubbel som skulle avgöra om Mariestad eller Särö skulle gå till final. Vi förlorade första set med 6-7, vinner andra ganska enkelt med 6-3. Därmed är vi framme vid ett avgörande matchtiebrek. Mariestad tar ledningen med 8-4. Tyvärr blir vi lite för försiktiga när vi inser att vi för första gången är på väg att vinna över Särö. Vi båda missar en del avgörande smashar som hade gett oss matchbollar. Istället lyckas Särö knipa matchen med 8-10 och besvikelsen var påtaglig. Mariestad borde ha vunnit denna match.

Istället fick vi rikta in oss på match om 3-4 pris mot Gustavsberg som hade förlorat mot SALK, också i ett avgörande matchtiebreak i avgörande dubbel.
Pernilla mötte Marianne Marescotti, en mycket bra spelare (hon vann 40 års klassen i SM utan att släppa ett endaste game). Det blev en jämn match där Marianne vann med 6-3, 6-4 efter knappt två timmars spel. Carin gjorde en mycket bra insats på andra singeln mot Emma Flink. Carin tog ledningen med 4-1 innan Emma lyckades få nerverna under kontroll och utjämna till 4-4. Carin tog ändå första set med 6-4. I andra set tog Emma ledingen med 4-1 innan Carin spelade upp sig till 4 -4. Emma knep adra set med 6-4 och därmed stod vi inför ett avgörande matchtiebreak. Tibreaket svängde fram och tillbaka och precis som i seten innan. När det började dra ihop sig mot slutet spelade Carin mycket taktiskt bra. Hon varierande lösa och hårda bollar, det var hon som vågade mest och tillslut vann hon matchen med 10-7 i avgörande tiebreak.

Då hade vi en avgörande dubbel. Det visade sig att Gustavsberg var det starkaste laget. De vann dubbeln tämligen enkelt med sifforna 6-3, 6-0. Därmed stod de som segrare i matchen och tog bronset.

/Pernilla Ekström