Alfred 11:a i Båstad

26 JUN 2013 19:04
Info om Alfred Hagejärd och SEB NG Cup i Båstad!
  • Skapad: 26 JUN 2013 19:04

Alfreds slice_resized
Alfred & Moa_resized (1)

Alfred öppnade singelspelet på måndag där han vann sin match efter stabilt spel mot David Nilsson från region Öst med 6-3, 6-4. På måndagskvällen var det dags för mixeddubbel. Alfred spelade i par med Moa Nilsson (Lidköping). Efter en trevande start spelade Alfred och Moa riktigt bra och var så  när att ta matchen till ett supertiebreak, dock blev det förlust med 2-6, 5-7 mot region Mitt paret.

På tisdag var det dags för nästa singel, efter en tung start och inga marginaler på sin sida förlorade Alfred första set med 0-6. Alfred kom in mer i matchen i andra set, men orkade inte riktigt knyta ihop säcken vid viktiga lägen, han föll med 0-6, 3-6 mot William Franzén, region Syd.

Onsdagen väntade match om andra platsen i poolen. Det blev en 3-sets-rysare på 2,5 h, där Alfred föll med 5-7, 6-4, 1-6 mot Linus Videhult från region Mitt. Det var en tung förlust då Alfred spelade riktigt bra tennis och var den spelaren som verkligen förde spelet och gjorde saker med bollen.

På torsdag väntade placeringsslutspelet, i semifinal föll Alfred mot Ture Gyllenborg Lund från region Göteborg i jämna set 4-6, 4-6. I matchen om 11:e plats kunde Alfred slå in matchbollen och vinna efter att ha räddat 2 st matchbollar i det avgörande supertiebreaket, siffrorna blev 7-6, 3-6, 11-9 mot Sebastian Johansson från region Öst.

Alfred slutade alltså på en 11:e plats i Riksfinalen i Båstad. Han känner sig nöjd med sitt spel under veckan och har haft kul och att ha fått upplevt en riktig tennisfest med mycket matcher.

Skribent: Webbmaster