Alfred & Alexandra spelade Masters i Vänersborg

14 JAN 2015 22:12
Fina framgångar för våra duktiga tennisspelare i helgen. Efter bra placeringar på Västtouren spelade MTKarna Alfred Hagejärd och Alexandra Jansson Masterslutspelet i Vänersborg. Alfred föll i semi och Alexandra stod som slutsegrare i FS13.
  • Skapad: 14 JAN 2015 22:12

Alexandra Jansson hade kvalificerat sig till Mastersslutspelet 2015, genom att komma 2:a totala Västtouren 2014  genom ett framgångsrikt tävlande i turneringar som arrangerats i regionen.

Alexandra vann i helgen klassen flickor 13 när region Väst arrangerade Mastersslutspel.

I gruppspelet vann Alexandra för första gången mot Elvira Hedlund Elfsborgs tennis med 6-1 6-3 efter stabilt spel. I andra gruppspelsmatchen blev det förlust mot Linnea Svanström Åmåls TK med 6-7 0-6 efter mycket bra spel av båda tjejerna i första set. På söndagen väntade slutspel och efter att ha fått walkover i semifinalen ställdes Alexandra i finalen mot Moa Nilsson Lidköpings TK. Efter att ha kommit igen starkt från underläge 2-5 i första set kunde Alexandra vinna finalen med 7-6 6-1.

Alfred Hagejärd har också varit i Vänersborg under helgen och deltagit i region Svensk Tennis Västs Mastersslutspel.

Alfred hade kvalificerat sig till Mastersslutspelet 2015, genom att vinna totala Västtouren 2014, där han stod överst på prispallen för 12-åringar. Det gjorde han genom att framgångsrikt tävlande i turneringar som arrangerats i regionen.

I mastersslutspelet samlades de 6 som fått mest poäng under året och gjorde upp om platserna, där Alfred slutade på en 3:e plats. Alfred visade upp bra spel under lördagen och tog sig vidare från sin pool, var där med klar för semifinal under söndagen. Alfred gjorde ännu en bra match, men föll med 3-6, 3-6 mot Hannes Eriksson från Kristinehamns TK och tog hem 3:e prispokalen den här gången.