Alfred Hagejärd 2:a i Yonex Cup

05 FEB 2014 20:50
Alfred Hagejärd har varit i Vänersborg & Trollhättan och deltagit i turneringar. I Vänersborg var det en internationell europatävling som startade på måndagen, Quality Hotel Open, där han fick ett wildcard till huvudtävlingen. I Trollhättan deltog han i Yonex Cup, där han slutade 2:a i klassen PS 12.
  • Skapad: 05 FEB 2014 20:50

Alfred började på måndag i Quality Hotel Open  med match mot italienaren Vittorio Faletti, där Alfred föll med 0-6, 2-6. Trots förlusten bjöd Alfred upp till bra motstånd och var nöjd med sin internationella debut. I B-spelet var det ett möte mot en svensk spelare, Didrik Liljekvist, Djursholms TK, det blev förlust med 1-6, 4-6. Alfred deltog även i dubbel i par med Hannes Eriksson, Kristinehamn TK, de förlorade med 1-6, 3-6 mot ett norskt par, Felix Nordby/Ole Stave Lepsoe. Det var en lärorik vecka med nya erfarenheter, som bjöd på tuffa matcher och träningar med tränare från region Väst och där Alfred framförallt fick känna på hur det är att spela på en ”Tennis Tour”.

På fredag började nästa turnering för Alfred, den här gången i Trollhättan. Alfred tog sig till final och har visat prov på fin tennis i jämna och tuffa matcher. I första omgången var det möte mot Joel Broberg Olsson från Mölndals TK, Alfred vann den matchen med 6-1, 5-7, 6-0. På lördag var det dags för andra omgången, där stod Isac Svensson, Stenungsunds TK, för motståndet. Alfred vann med 6-0,6-0 och var där vidare till kvartsfinal.

I kvartsfinal var det Marcus Carlsson, Alingsås TK, som väntade. Alfred vann återigen, den här gången med 6-2, 6-4. I semifinal mötte Alfred en spelare från Torslanda TK, i form av Dennis Abrahamson. Första set gick till tie-break, där Alfred hamnade i underlägen med 1-5, där lyckades Alfred vända och vinna 6 raka poäng och ta hem första set. Andra set var det fortfarande jämnt spel, där Alfred plockade game i viktiga lägen och vann matchen med 7-6, 6-1.

På söndagskvällen var det final mot Henrik Bladelius, Alingsås TK. Alfred vann första set med 6-0  efter övertygande spel. Sedan började krafterna ta slut efter en lång och tuff tävlingsvecka, Alfred tappade andra och tredje set med  5-7 i båda och matchen slutade 6-0, 5-7, 5-7. Trots att krafterna var slut kämpade Alfred på bra med inställning och gav inte bort någon poäng gratis.

Efter en tuff vecka med mycket matcher känner sig Alfred nöjd och nu väntas ett väl behövligt tävlingsuppehåll, där Alfred laddar om för nya turneringar.