Alfred Hagejärd har tävlat på Västkusten

28 JUL 2012 10:55
Alfred Hagejärd Mariestads TK, har gjort en turné på västkusten under vecka 28 och 29, där har han deltagit i turneringarna Black Hill Open i Ljungskile och Räkantennisen i Strömstad.
  • Skapad: 28 JUL 2012 10:55

Tävlandet startade i Ljungskile, i PS 10, där Alfred vann sin pool genom vinster mot Oskar Jansson från Mölndals TK med 6-3, 6-4 och Rikard Wilkens KLTK Stockholm med 6-4, 7-5. Alfred var klar för kvartsfinal, där Nikolas Tvedt från Norge vann med 6-2, 6-3. Alfred deltog även i PD 12 i par med Ture Gyllenborg Lundh, Ullevi TK. De spelade fin dubbel och slutade 2:a.
I Strömstad deltog Alfred i PS 10 och PS 12. I PS 10 vann Alfred sin pool genom att besegra Vincent Datek, Strömstads TK, med 6-2, 6-3, Albin Olsson, Kalmar TK, med 6-4, 6-3 och Seyon Shanthan från Norge med 6-3, 6-3. Alfred var där med klar för kvartsfinal, där väntade William Hobik från Ullevi TK, Alfred förlorade första set med 3-6, sedan hittade Alfred sitt spel och kunde vända matchen och vann andra set med 6-3, sista setet (super-tiebreak) vann Alfred övertygande med 10-3. I semifinalen stod Axel Billfalk, Danderyds TK för motståndet. Semifinalen blev en mycket jämn match som Alfred förlorade med 6-7, 2-6 och där igenom blev 3:a i PS 10
I PS 12 Slutade Alfred 2:a i sin pool, genom vinst mot Magnus Andersson, Strömstads TK, 6-1, 6-3 och en fölust mot Ture Gyllenborg Lundh, Ullevi TK, 1-6, 2-6.
Alfred är ändå ganska nöjd med sitt spel och en 3:e plats och ser fram emot fler turnerigar.
Skribent: Webbmaster