Anton 1:a i Bofors, Hilda 2:a i Partille och Alfred 2:a i Kullingslaget

15 JAN 2014 11:16
Anton vände och vann PS10 i Borfors Cup. Hilda Grahn (se bilden) spelade under två helger Partille Energi Cup och kom 2:a. Alfred Hagejärd var med i Kullingslaget i Klassen PS12 där det blev en 2:a plats.
  • Skapad: 15 JAN 2014 11:16

Anton Jansson vann PS10 i Bofors cup efter riktigt bra spel. Matcherna avgjordes i bäst av tre set till 10-poäng. Anton inledde sömnigt mot hemmaspelaren Linus Thornadsson och kunde vinna i tredje set efter att ha vänt 4-6 till 10-6. Efter bättre uppvärmning vann han sedan klart mot Erik Kraft från Örebro med 10-4, 10-3. I gruppfinalen väntade Max Dahlin från Karlstad. I en mycket välspelad match hade Max greppet flera gånger men Anton kom hela tiden igen. Anton förlorade första set men spelade upp sig under hela matchen som bjöd på flera långa bolldueller. På tredje setbollen kunde Anton vinna andra set med 12-10. I 3:e setet hamnade han i underläge med hela 3-8. Men man ska aldrig ge upp i tennis, Anton tog fram kämpatakterna och vann 7 raka poäng fram till seger med 10-8!

I finalen väntade ytterligare en Boforsspelare, Martin Lekberg. Båda spelarna var lite trötta efter en lång dag och Antons spel var lite sämre än i gruppspelet men det räckte ändå till seger med 10-6, 10-5.

Hilda Grahn spelade Partille Energi Cup under de senaste två helgerna. Hon var med i flicksingel 12 där hon tog sig till final och slutade tvåa.

Under första helgen genomförde Hilda två stabila matcher, såväl spelmässigt som rutinmässigt först besegrades Sonja Rajkovic GLTK med 6-2, 6-0 och sedan Lisa Meier Lerums TK med 6-2, 6-1.

Andra helgen avancerade Hilda till final genom vinst i semifinalen mot Jenny Brandt Mölndals TK med 6-2, 3-6, 6-4. I finalen blev motståndet ett nummer för stort och trots jämna game så förlorade Hilda finalen med 6 - 2, 6-1 mot Stella Schadewitz Ullevi TK. Hilda kämpade dock på i finalen trots att spelet stämde lite sämre men ändå höll rutinerna uppe.

Tidigare på lovet har Hilda med sig en tredjeplacering i Mölndals 11-års samt en vinst i Örebro i 12-årsklassen.

Alfred Hagejärd var i Vårgårda under helgen och deltagit i Kullingslaget. Han var med i PS12 klassen, där han tog sig till final och slutade på en 2:a plats.

På lördag förmiddag började han sin första match mot Bobo Bäck-Engström, Herrljunga TK. Alfred vann med 6-0, 6-0. I nästa match mötte han Marcus Carlsson, Alingsås TK. Återigen vann Alfred och den här gången med 6-2, 6-1.

Semifinalen startade på söndag förmiddag, där ett möte med Edvin Clarebrink, Elfsborgs TK, stod för motståndet, det blev en seger med 6-0, 6-0. I final var det Lukas Ramér Olofsson, Alingsås TK, som stod för motståndet, det blev förlust för Alfred med 2-6, 2-6.