Framgångar i Billys Cup

02 NOV 2016 18:03
Framgångar för Mariestads spelare i Billys Cup.
  • Uppdaterad: 02 NOV 2016 18:28

Alexandra Jansson deltog i Billys Cup och gick där hela vägen i FS14 där hon vann finalen mot Sara Hegefeldt Hjo med 6-2, 6, 6-2. Innan dess hade Alexandra besegrat Linn Svärd Lerums TK med 6-2, 2-6, 6-1 och Rebecka Nyman Vårgårda TK med 6-1, 6-2.

Bra spelat genom hela tävlingen av Alexandra som också höll för favoritskapet genom att vinna FS14 klassen.

Därutöver har också Alfred och Arvid Hagejärd deltagit i Billys Cup i Lidköping, båda bröderna slutade tvåa i varsin klass, Alfred i P14 och Arvid i PD10.

Han startade turneringen med match mot August Söderbladh från Sundsvalls TK. Alfred vann matchen med 6-3, 6-0. Nästa motståndare var Emil Elmers, Lidköpings TK, efter en lite trög start så kom Alfred igång och vann matchen med 6-3, 6-1. På söndagen var det dags för semifinal, där ett möte mot Olle Bernström, Vetlanda TK. Efter ett mycket övertygande och aggresivt spel vann Alfred med 6-0, 6-2. I finalen stod Henrik Bladelius, Alingsås TK för motståndet. Efter en tuff match, där Alfred spelat bra och byggde vidare på sitt aggressiva spel föll han med 2-6, 0-6.

Alfred deltog även i PS 16, där han tog sig till 2:a omgång genom seger över Johan Emanuelsson, Billeruds TK. Alfred föll sedan mot 1:a seedade Carl Gustafsson, 3-6, 0-6.

Arvid Hagejärd kom 2:a i PD 10, ihop med Gunnar Lööf Wettervik, Lidköpings TK. De visade prov på fin dubbel och vann sin pool. De var därmed klara för final mot Bruno Johansson och Gustav Andersson, Kristinehamns TK/Hjo TK. Arvid och Gunnar föll i finalen med siffrorna 2-6, 2-6.

Arvid deltog även i PS 10, där han vann 2 av 3 matcher och slutade 2:a i sin pool, och missade därmed precis slutspelet.

Alexandra Jansson deltog också i Billys Cup och gick där hela vägen i FS14 där hon vann finalen mot Sara Hegefeldt Hjo med 6-2, 6, 6-2. Innan dess hade Alexandra besegrat Linn Svärd Lerums TK med 6-2, 2-6, 6-1 och Rebecka Nyman Vårgårda TK med 6-1, 6-2.

Skribent: Pernilla Ekström