Klubbresan till Göteborg & Helloween Cup!

04 NOV 2013 11:02
MTK´s juniorer har varit på en lyckad klubbresa till Göteborg och tävlingen Helloween Cup. Här finns lite bilder och info om tävlingsresan!
  • Skapad: 04 NOV 2013 11:02

Det var tolv stycken juniorer med på klubbresan som enligt uppgift blev kanon!

Tävlingen Helloween Cup arrangerades av GLTK och det var en dygnet-runt-turnering med poolspel i alla klasser och MTKarna sov i hallen från fredag till söndag. Alla måltider intogs i GLTK resturangen.

Följande juniorer deltog på lägret: Emma Jansson, Sandra Erlandsson, Julia Nilsson, Hilda Grahn, Alexandra Jansson, Ella Nilsson, Alfred Hagejärd, Philip Hillqvist, Samuel Nordin, Anna Berzell, Ellen Eklöf, Anton Jansson.

Ledare/tränare var Carin Nilsson och Joakim Johansson.

Eftersom det var poolspel i alla klasser fick deltagarna många matcher och alla gjorde bra ifrån sig i matcherna. Resultatmässigt gick det allra bäst för Emma Jansson och Alfred Hagejärd. Emma kom 1:a i sin pool i FS14 och vann därfter kvartsfinalen i huvudtävlingen. I semifinalen blev det förlust mot Olivia Alfredsson från Ullevi TK. Det var en mycket nöjd Emma som fick med sig en buckla efter att ha spelat 12 matcher i tävlingen. Även Alfred Hagegärd vann sin pool i PS12 och tog sig vidare till åttondelsfinal där det blev förlust.

Därutöver vann Sandra Erlandsson tillsammans med Joakim Johansson sin pool i MD (Mix dubbel) och Emma Jansson och Carin Nilsson tog sig vidare från poolen i GD (Generationsdubbel).

Sammanlagt spelade MTKarna 68 matcher med ungefär lika mycket vinster som förluster.

Allt som allt var det en lyckad resa där alla inblandade fick nyttiga erfarenheter och en härlig upplevelse, gemenskap och glädje på klubbresan. Enligt tränaren Carin Nilsson har alla ungdomar var jätteduktiga och tagit ansvar för sig själva och andra, bådar gott för framtiden i Mariestads TK.

Slutligen ska sägas att det var, förståligt nog, ett gäng trötta spelare och ledare som anlände till Mariestad efter en äventyret i Göteborg, och alla deltagande juniorer beordrades att vila från måndagens träning.

Tack även till Eva-Lotth Moberg som var med som ledare tillsammans med tränarna och gjorde ett bra jobb, med lite sömn, i denna dygnetruntturnering.

Här nedan kommer bilder från tävlingslägret.

Här sitter Philip Hillqvist och Julia Nilsson och är påhejande publik:

Påhejande publik

Det här fotot tog tränaren Joakim Johansson kl 04:15

helloween cup 1 bild

Alexandra Jansson gjorde en bra insats!

187

Ella Nilsson sitter och stöttar em MTKare!

191

Alfred Hagejärd in action i PS12!

193

Ellen Eklöf spelade FS10 och gjorde bra ifrån sig!

196

Tränaren Joakim Johansson och Sandra Erlandsson fokuserar stenhårt i Mixed Dubbel!

198

Alexandra Jansson:

Helloween Alexandra

Alfred fikar!

Helloween Alfred fikar

Jocke ännu ej trött!

Helloween Alfred jocke alexandra

Frukost på Lobben!

Helloween Anna o Ella fikar

Ellen Eklöf i väntan!

Helloween Ellen trött

Grattis till Pokalen Emma!

Helloween Emma med pokal

Men här vill hon inte vara med på kort, eller har hon bara något i ögat?

Helloween Emma vill inte vara med på kort

Hela Helloween Cup gänget!

Helloween hela gänget

På Lobben!

Helloween Jocke, Alexandra, Ella

På läktaren, men vem är det som spelar?

Helloween Julia mm publik

På läktaren 2!

Helloween publikbild mtkare o jocke

På läktaren part 3 - att stötta sina klubbkompisar är en av huvuduppgifterna på en klubbresa!

Hellween Philip mm publik