Klubbträffen 2018

20 JUN 2018 20:21
Den 15-17 juni genomfördes avslutningslägret för Klubbträffen. Ett projekt finansierats genom idrottslyftet och där spelare från olika klubbar i åldern 6-15 år deltog.
  • Uppdaterad: 20 JUN 2018 20:25

Avslutningslägret i Strömstad var ett matchspelsläger med olika typer av matchspel både singel, dubbel och lagspelsvarianter. Andra roliga aktiviteter som förekom mellan passen var tex. padeltennis, minitennis, pingis och innebandy. Strömstads TK har en fin uteanläggning med två minitennisbanor, en paddelbana och ett bollplank som används flitigt hela helgen. Man spelade tennis på fem banor och sov och åt i tennishallen, Strömstadföräldrarna fixade maten. Under lördagseftermiddagen gjordes en båttur till en skärgårdsö och där man badade, spelade volleyboll och fiskade krabbor i soligt och fint väder. Efter denna tur var det middag och brännbollsmatch. Under söndagen genomfördes ett träningspass på morgonen och sedan matchspel hela dagen. Lagspel med tre spelare varje lag. Medaljer och fina priser till alla deltagare avslutade söndagen.

Totalt under klubbträffen under året har varit ca 60 spelare med under året på de 6 träffarna och denna avslutningen. Under nästa år kommer planeras att utveckla Klubbträffen med två tävlingsresor för de äldre spelarna, annars blir det utbyten för de yngre och reprisläger i Strömstad även nästa år. Ideer finns även om föräldrautbildning och göra ett internationellt utbyte mot Norge.

Detta projekt har som mål att få mer juniorer intresserade av att tävla i tennis, genom lättsamma former och mycket gemenskap.

Från Mariestads TK var Vera Pogema, Veronica Salehy, Vilmer Ryberg, Petter Ryberg, Olle Eriksson, Felicia Söderström, Folke, Rufus och Gösta Ståhl med på lägret men under året har ytterligare 15 st varit med på träffarna. Vi har under varje träff spelat matcher, bjudit på mat och haft annan aktivitet som bad, innebandy, Paddeltennis och Curling på schemat för att testa annan sport.