Svensk Tennis Väst

Förra veckan var Generalsekreterare Christer Sjöö på besök i region Väst. Sammanlagt besöker Christer 15 orter runt om i Sverige för att diskutera tennisens framtid.

Svenska tennisförbundet har gått ut med allra senaste informationen gällande Coronaviruset och tävlingsverksamheten som gäller från 1 september.

Västtouren uppdaterad

(2020-08-16 00:07)
Västtourern är nu uppdaterad med alla tävlingar fram till RM förutom en som kommer att komma in lite senare. Gå in och kolla och se vilken plats ni ligger på eller vart er klubb ligger.

Dalslandserien för herrar har uppstått igen genom Högsäters ordförande Bosse Jacobsson som upphovsman. Förra året deltog 4 lag men ett ökande intresse gjorde att sammanlagt kom 7 lag till start i år.

Förra veckan 24 juli fram till 2 augusti spelades veteran SM utomhus traditionsenligt i Båstad. Efter veckans slut kunde Väst summera två SM guld!

Åsa Hedin som är Svenska Tennisförbundets första kvinnliga och nya ordförande besöker Fiskebäckskil varje sommar.

Regionsmästerskapet (RM)

(2020-07-27 09:36)
Nu är det dags för RM utomhus igen som kommer att spelas den 14-16 augusti. Sista anmälningsdagen är den 2 augusti. Vi kommer att ta ut spelare för de som deltar i 14 års singelklasser till Pirres Pokal och Sofia cup. Så glöm nu inte att anmäla er.

Svenska Tennisförbundet Väst i samarbete med SvTF bjuder in alla föreningar till en framtidsträff. I region Väst kommer träffarna äga rum i Karlstad 7 september och Trollhättan 8 september.

Under hösten erbjuder Svenska Tennisförbundet Väst de grundläggande tränarutbildningarna! Tennisens Plattform 29-30 augusti och TGU 1 7-8 november och 5-6 december.

Dalslandsserien

(2020-06-22 09:52)
Klubbar i Dalsland har skapat en egen serie.

Karin Johansson är 20 år gammal och född och uppvuxen i Kristinehamn. Karin arbetar sedan ett år tillbaka som tränare för Kristinehamns Tennisklubb.

Denna vecka har SvTF Väst pratat med Skultorps Tennisklubbs tränare Jonas Söderlund! Jonas är 50 år och är uppvuxen i Skövde där han startade som tränare 2005. Sedan 2013 är det bara Skultorps TK som gäller!

Med hänsyn till de rådande omständigheterna samt Folkhälsomyndigheten och RF:s råd och anvisningar beslöt SvTF styrelse den 15 maj att ställa in Svenska Tennisserien utomhus för seniorer och veteraner.

I fredags hade Svenska Tennisförbundet Väst sitt ordinarie årsmöte i Vänersborg. Ett historiskt möte då föreningarna deltog både på plats och digitalt. Sammanlagt deltog 14 föreningar.

Marcus Järrebring är född 1975 i Alingsås och har spelat tennis sedan 6 års ålder och har representerat Alingsås Tennisklubb i hela sitt liv.

Vill du få något publicerat på hemsidan eller har synpunkter på hemsidan så får du mer än gärna skicka ett mail till hemsidan@tennisklubben.se. /MTK´s hemsidesansvarig Magnus Olsson

E-post: mtk@tennisklubben.se